Doe-avonden:

In ons jaarprogramma zit ook een aantal doe-activiteiten. Dan gaan we op een clubavond samen aan de slag met een of andere opdracht. Vaak is dat binnen en doen we bijvoorbeeld aan portretfotografie, macro of flitstechniek. Maar we gaan ook wel naar buiten. Dan houden we ons bezig met avondfotografie of een ander thema waar we ons samen op uit kunnen leven. Vaak leuke en leerzame avonden.

Laser-fotografie

Als je naar concerten gaat, wordt je veelal geconfronteerd met lasers. Elke zich respecterende DJ zal naast de muziek ook een lasershow presenteren. Ondanks dat er een risico inzit voor de sensor van de camera als je niet goed oplet, hebben we het aangedurfd om op onze locatie foto's te maken van en met lasers.

Lees meer »

Landschapsfotografie bij avond

Onze laatste doe-avond voor dit seizoen heeft bovenstaand onderwerp. We zijn hiervoor gegaan naar de Kop van 't Hoofd in Bergen op Zoom. Hier hebben we een route van enkele kilometers gelopen terwijl de zon onderging. Dit leverde enkele mooie beelden op welke hieronder worden getoond.

Lees meer »

Avondfotografie

Aanvankelijk zou op de clubavond van 17 januari 2023 het onderwerp Concert/Festivalfotografie worden gebezigd. Door externe factoren kon dit niet doorgaan. Daarom is teruggegrepen op de doe-avond Avondfotografie stad/industrie welke voorheen door slechte weersomstandigheden niet door kon gaan.

Lees meer »

Studiofotografie met model

Eén van de blinde vlekken bij veel hobby-fotografen is het werken met studio-belichtingsapparatuur en daarnaast zeker ook het werken met echte modellen. Op deze avond stonden ons er maar liefst vier ter beschikking die in een viertal settingen konden worden gefotografeerd.

Lees meer »

Portret fotografie

Voor deze reguliere avond zijn drie van onze leden verzocht om hun (professionele) apparatuur mee te brengen voor het maken van portretten.  Hiermee werden drie verschillende belichtingsposities gecreëerd. Frontaal met dubbele belichting, frontaal met achtergrond belichting en enkele belichting vanaf een zijkant.

Lees meer »

Bokeh

Op de volgende vergadering staat er een doe avond rond bokeh gepland. Waarschijnlijk weet iedereen wat bokeh is en maak je er bewust of onbewust al gebruik van bij het fotograferen. Maar deze avond willen we ons er heel specifiek op richten.

Lees meer »

Light painting

De opdracht was super leuk om te organiseren. We zijn met een deel van de leden van Nadir op de Heimolen bij elkaar gekomen om Light Painting foto’s te maken. We hebben eerst geoefend met bewegende lichtjes wat zeker al een heel leuk effect had.

Lees meer »

Flat lay fotografie

Na lange tijd weer een doe avond op locatie. We zijn aan de slag gegaan met Flat lay fotografie, het fotograferen vanaf boven van meerdere bij elkaar horende items. Ieder clublid nam een tasje mee met accessoires.

Lees meer »

Online doe-avond

Online doe-avond. Ieder aanwezig lid kreeg een willekeurige opdracht door met de dobbelsteen te gooien. Men kreeg een half uurtje de tijd om vervolgens de opdracht uit te voeren dit kon zijn van een bepaald voorwerp of kleur, iets in de tuin, e.d.

Lees meer »

Special effects

Ook online is het gelukt om een gezellige doe avond te hebben met elkaar. Op 19 januari verzorgde Helga van de Kar een avond waarbij uitleg werd gegeven via livebeelden vanaf haar camera. Dit in afwisseling met het zelf bezig zijn. Door middel van simpele accessoires werd er door ieder een kleine setting opgezet

Lees meer »

Lange sluitertijd

 Avondfotografie in het centrum. Beschikbare tijd uit en thuis vanaf Rozenoord max. 1 uur. Fotolocatie loopt van de Gevangenpoort t/m Grote Markt. Maak max. 10 foto´s in RAW + JPEG. Terug in Rozenoord geef je aan welke foto digitaal in JPEG gepresenteerd zal worden en kort besproken.

Lees meer »