Opdrachten:

Verdeeld over het seizoen hebben we een heel scala aan opdrachten. Ze worden door de leden zelf bedacht en georganiseerd. Sommige opdrachten zijn vooral een creatieve uitdaging, andere zijn meer technisch van aard. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden. Omdat alle activiteiten door de leden zelf worden bedacht, gekozen en georganiseerd is er altijd voor elk wat wils.

Op een clubavond worden de gemaakte foto’s besproken. We houden van een positieve benadering, de goede kanten van een foto worden benoemd, maar we geven elkaar ook tips voor verbetering. Zo leren we van elkaar en je merkt dat je foto’s op den duur steeds beter worden!

Bewust onscherp

Een foto moet scherp zijn, toch? Tenminste, dat is wat je veel fotografen altijd hoort zeggen. Een onscherpe foto is niets waard en moet altijd vermeden worden. We willen daar graag een nuance in aanbrengen, want onscherpte kan wel degelijk een belangrijk en fraai onderdeel van een foto zijn.

Lees meer »

Tegenstelling

De opdracht hierbij was: maak een foto waaruit duidelijk blijkt dat er een tegenstelling zichtbaar wordt voor de kijker, zonder uitleg. Dat hier op verschillende manieren invulling aan is gegeven, moge blijken uit de foto's welke op onze clubavond werden vertoond. 

Lees meer »

Drieluik

Voor deze opdracht was de de aanwijzing als volgt: Maak met een groepje van 3 leden een drietal foto’s die een verhaal vertellen. Wat voor verhaal uitgebeeld wordt kunnen jullie zelf bepalen. Het (raden van het ) verhaal maakt onderdeel uit van de bespreking.

Lees meer »

Surprise foto / vrije inzending

Hoe kan het ook anders. 5 December, surprise-avond. Natuurlijk is er gekozen voor bovenstaand onderwerp. Ook de avond zelf was verrassend met de komst van ...... Piet en een kleinigheid welke aan de aanwezigen werd uitgedeeld.

Lees meer »

Keukenla

In vrijwel elk huis vind je een keuken met daarin natuurlijk een keukenla. Hierin liggen allerlei attributen opgeslagen welke kunnen worden ingezet bij de bereiding van maaltijden en/of bakproducten. Deze voorwerpen worden ook wel eens gebruikt voor dingen waarvoor ze niet specifiek zijn bedoeld.

Lees meer »

Macro flora en fauna

De opdracht was deze keer "Maak een macro-foto met als onderwerp flora en/of fauna". Hiervoor maak je veelal gebruik van een macrolens, tussenringen of voorzetlenzen om zo dicht mogelijk bij het onderwerp te kunnen komen.

Lees meer »

Roest

Onze leden hebben zich uit kunnen leven op dit onderwerp. Roest in de ruimste zin van het woord, naar kleur, vorm en patroon. Dit heeft weer gezorgd voor een paar mooie afbeeldingen zoals je onderstaand kunt zien.

Lees meer »