Excursies:

Een paar keer per jaar trekken we er samen op uit met de camera. Meestal in het weekend en we bezoeken dan een interessante fotolocatie. Zo hebben we de Maasvlakte bezocht, de Van Nelle fabriek en de mijn in Beringen (België) om een paar industriële locaties te noemen. Maar ook de Oisterwijkse Vennen en de Amsterdamse Waterleiding Duinen zijn door Nadir bezocht. Ook hier weer genoeg variatie.

 

Een enkele keer maken we er een heel weekend van en kunnen we wat verder weg. Op zulke dagen leer je niet alleen van elkaar maar leer je elkaar ook beter kennen!

Graffititour Breda

Afgelopen zaterdag, 25 november 2023, hebben we met een 10-tal leden in  Breda een wandeling gemaakt waarbij diverse muurschilderingen zijn bezocht. In deze stad zijn de laatste jaren meer dan negentig muurschilderingen aangebracht om de omgeving wat op te fleuren.

Lees meer »

Dordrecht

In aansluiting op de lezing van Arij van der Stelt van dinsdag jongstleden, hebben 18 leden van onze fotogroep gebruik gemaakt van de uitnodiging van hem om naar Dordrecht te komen. Aldaar had hij een wandelroute uitgezet in de wijk Stadswerven.

Lees meer »

Van Nelle Fabriek

Op 16 april 2022 hebben we met nagenoeg alle leden van de fotogroep een excursie gemaakt naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De Van Nelle Fabriek was ooit de modernste fabriek van Nederland. De eerste daglichtfabriek van Europa. Toonbeeld van het functionalisme. Geen bakstenen, maar beton.

Lees meer »

Weervisserij

Zaterdag 28 mei 2021 bezocht een kleine delegatie de weer visserij te Bergen op Zoom. De weergoden waren ons gunstig gezind. Het was een prachtige dag om foto's te maken. Een selectie van de foto's gemaakt op deze eerste stralende lentedag van 2021 zijn hier te zien.

Lees meer »

Oisterwijkse Vennen

Met 11 NADIR-leden een fraaie wandeling langs de vennen in Oisterwijk gemaakt.  We genoten van het uitzicht over het water, het wandelen door de bossen en natuurlijk de prachtige herfstkleuren in het zonlicht. We hadden echt veel geluk met het weer. De voorafgaande dagen gaven namelijk alleen maar regen.

Lees meer »

Zollverein

Om 8.15h vertrokken Bertus, Piet, Arthur, Tom, Ruud, Bert en Ido naar Zollverein in Duitsland. Zollverein is een mijn/Cokes-complex dat op de Unesco werelderfgoed staat. Na een bakje koffie in het Ruhr-museum gingen we al fotograferend op pad naar de Cokin plant, de plant waar cokes gefabriceerd werd.

Lees meer »

Haven Rotterdam

28 oktober was er een excursie naar de maasvlakte gepland. We hebben op deze dag een aantal fotogenieke plekken bezocht en daarnaast ook nog vanaf future-land een rondvaart gedaan over maasvlakte 1 en 2. Dus Natuur, Industrie en Schepen kwamen hier ruimschoots aan bod.

Lees meer »

Amsterdamse Waterleiding Duinen

Op 7 oktober was er een excursie  georganiseerd naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD). Op zaterdag vertrokken om 7.00 uur. Een vroege aankomst is noodzakelijk want daar valt veel te zien. Hopelijk de herten in de bronsttijd en de vossen.

Lees meer »