Van Nelle Fabriek

Op 16 april 2022 hebben we met nagenoeg alle leden van de fotogroep een excursie gemaakt naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De Van Nelle Fabriek was ooit de modernste fabriek van Nederland. De eerste daglichtfabriek van Europa. Toonbeeld van het functionalisme. Geen bakstenen, maar beton.

Geen draagmuren, maar kolommen. Een gevel van staal en glas. Een zee aan daglicht op de werkvloer. Het gebouw is ontworpen om energie te geven. Het pand is in 2002 gerenoveerd en daardoor duurzaam tot in detail. Sinds 2014 behoort het rijksmonument in Rotterdam tot het UNESCO Werelderfgoed. De tijd van de koffie, thee en tabak is voorbij. Maar de Van Nelle Fabriek, wordt nu als plek om te werken en evenementen te organiseren, nog altijd gekenmerkt door bedrijvigheid en moderniteit.

Onder leiding van een gids, die alle ins en outs van de fabriek kende, hebben we een rondgang gemaakt door het gebouw met natuurlijk alle gelegenheid om foto's te maken.

Na dit bezoek zijn we nog naar Delfshave gegaan voor een terrasje en natuurlijk ook om mooie opnames te maken. Een impressie van deze dag blijkt uit onderstaande foto's.