2022 - 2023

Opdrachten

Vakantie

De vakantieperiode is weer voorbij voor de meesten van ons. Ook de eerste clubavond van het nieuwe seizoen is inmiddels achter de rug. Op deze avond zijn onder andere diverse vakantiefoto's van de leden gepresenteerd. Het geeft een weergave van de diversiteit van de vakantieactiviteiten en bestemmingen van de leden.

Lees meer »

Abstract

Voor deze foto-opdracht moesten de leden een foto van een abstract iets maken. Volgens van Dale betekent abstract: niet als vorm voorspelbaar, geen verband houdend met de zichtbare werkelijkheid. Denk b.v. aan een mooi lijnenspel en/of een herhalend patroon.

Lees meer »

Albumhoes

De opdracht was deze keer om door middel van fotografie een albumhoes van een zanger, zangeres of groep na te maken met daarin een eigen interpretatie. Uiteraard werd deze opname op de bijeenkomst vergeleken met het originele exemplaar. Dit leverde zeer verrassende resultaten op zowel in gelijkenis als soms ook de manier waarop er een eigen draai aan werd gegeven. Voor alle duidelijkheid, links staat het origineel.

Lees meer »

Meervoudige belichting

Brenitzer methode. Het doel is om 2 foto's met verschillende belichtingen samen te voegen. Vroeger werd dat gerealiseerd door het filmrolletje vast te zetten om 1 negatief 2 maal te belichten. Tegenwoordig zit deze mogelijkheid veelal in het menu van de camera. Ook is het mogelijk om softwarematig (b.v. door lagen te gebruiken in Photoshop) 2 beelden samen te voegen.

Lees meer »

Vrij keuze onderwerp

Voor deze avond hebben de leden een foto aangeleverd naar eigen keuze. Deze keer dus geen gerichte opdracht. Het kan zijn omdat je het een mooie foto vindt welk beeld je graag wilt delen of een foto met een verhaal waar de fotograaf iets over wilt vertellen c.q. wilt delen met de andere leden van de fotogroep.

Lees meer »

Landschapsfotografie zwart/wit

Als standaard wordt er tegenwoordig meestal gefotografeerd in kleur. Zwart-wit daarentegen kan voor bepaalde effecten en uitbeeldingskracht zorgen welke in kleur niet of nauwelijks zijn te realiseren. Reden om van tijd tot tijd hier eens mee bezig te zijn.

Lees meer »

Rembrandt portret

De karakteristieke Rembrandportretten herken je vooral aan de zachte manier waarop één kant van het gezichtverlicht wordt. Er zijn nauwelijks harde schaduwen en ook in het minder verlichtte deel van het gezicht zijn ernog voldoende details zichtbaar. Een heel herkenbaar punt is de zachte driehoekvormige slagschaduw dieontstaat rond de neus.

Lees meer »

Gek met Kleur

De titel heeft bij velen van ons de creatieve geest weten te triggeren. Zo bleek bij de presentatie van de foto's welke met deze opdracht zijn gemaakt. De interpretatie van het onderwerp "Gek met Kleur" is bij menigeen verschillend. Dienen er veel kleuren te worden gebruikt in de performance of gaat het juist om contrasten of is het juist zo dat de kleuren,

Lees meer »

Glas

Glas kent vele verschijningsvormen. Het zit in ramen, drinkglazen, kunst in glas enzovoort. Maar denk ook aan weerspiegeling in glas of aan het mooi uitlichten van een glazen object. Kortom Je kunt deze titel op vele manieren interpreteren. Dat blijkt ook wel uit de foto's welke voor deze opdracht zijn ingeleverd.

Lees meer »

Storm

Alhoewel het de laatste tijd bijzonder goed weer is, staat er op het programma dat er foto's ingediend moeten worden met het onderwerp "Storm". Moeilijk als het weer in deze zin niet wil meewerken, maar de leden hebben toch een goede poging gedaan dit onderwerp in beeld te brengen.

Lees meer »