2021 - 2022

Doe-avond

Lange sluitertijd

Avondfotografie in het centrum. Beschikbare tijd uit en thuis vanaf Rozenoord max. 1 uur. Fotolocatie loopt van de Gevangenpoort t/m Grote Markt. Maak max. 10 foto´s in RAW + JPEG. Terug in Rozenoord geef je aan welke foto digitaal in JPEG gepresenteerd zal worden en kort besproken.

Lees meer »

Special effects

Ook online is het gelukt om een gezellige doe avond te hebben met elkaar. Op 19 januari verzorgde Helga van de Kar een avond waarbij uitleg werd gegeven via livebeelden vanaf haar camera. Dit in afwisseling met het zelf bezig zijn. Door middel van simpele accessoires werd er door ieder een kleine setting opgezet

Lees meer »

Online doe-avond

Online doe-avond. Ieder aanwezig lid kreeg een willekeurige opdracht door met de dobbelsteen te gooien. Men kreeg een half uurtje de tijd om vervolgens de opdracht uit te voeren dit kon zijn van een bepaald voorwerp of kleur, iets in de tuin, e.d.

Lees meer »

Flat lay fotografie

Na lange tijd weer een doe avond op locatie. We zijn aan de slag gegaan met Flat lay fotografie, het fotograferen vanaf boven van meerdere bij elkaar horende items. Ieder clublid nam een tasje mee met accessoires.

Lees meer »

Light painting

De opdracht was super leuk om te organiseren. We zijn met een deel van de leden van Nadir op de Heimolen bij elkaar gekomen om Light Painting foto’s te maken. We hebben eerst geoefend met bewegende lichtjes wat zeker al een heel leuk effect had.

Lees meer »

Bokeh

Op de volgende vergadering staat er een doe avond rond bokeh gepland. Waarschijnlijk weet iedereen wat bokeh is en maak je er bewust of onbewust al gebruik van bij het fotograferen. Maar deze avond willen we ons er heel specifiek op richten.

Lees meer »

Portret fotografie

Voor deze reguliere avond zijn drie van onze leden verzocht om hun (professionele) apparatuur mee te brengen voor het maken van portretten.  Hiermee werden drie verschillende belichtingsposities gecreëerd. Frontaal met dubbele belichting, frontaal met achtergrond belichting en enkele belichting vanaf een zijkant.

Lees meer »