2021 - 2022

Opdrachten

Flitsen

Deze serie foto’s zijn allen geflitst met als extra opgave om het onderwerp en de omgeving qua belichting op elkaar af te stemmen. Dit was oorspronkelijk bedoeld om als een doe-avond verder uit te diepen, maar vanwege Corona is dit als een opdracht omgezet met een stappenplan op de website.

Lees meer »

Zwart/wit Architectuur

Architectuurfotografie is een tak binnen de fotografie waarin fotografen de schoonheid van gebouwen en bebouwing vastleggen. Je bent als architectuurfotograaf bewust bezig met het vinden van een sterke compositie.

Lees meer »

Spooky / Mist

Als mistflarden over velden hangen ontstaat er een geheimzinnige sfeer. De opdracht was om een spook/mistachtige foto te maken.

Lees meer »

Herhalende patronen

Maak een foto van een herhalend patroon. Denk breed. Herhalende patronen zijn o.a. te vinden in de natuur, architectuur en industrie. Bedenk ook of je een overzichtsfoto wil maken of juist een detail ergens van luidde de tekst van de opdracht, zie hier de resultaten.

Lees meer »

Tegenlicht

De leden van onze fotogroep konden zich weer creatief uitleven met de foto-opdracht Tegenlicht. Een hele uitdaging om tegen het licht in te fotograferen. Of het nu een natuurlijk of kunstmatige lichtbron was, dat maakte niet uit.

Lees meer »

Minimalistisch landschapsfotografie

De opdracht deze keer was het maken van een minimalistisch landschapsfoto in zwart/wit. “Less is more” wordt hier vaak bij gezegd. Het was voor sommigen een lastige opdracht maar de diversiteit van de inzendingen leverende weer voldoende gesprekstof op om met elkaar te discussiëren.

Lees meer »

Watersport

Het onderwerp "watersport" is de opdracht voor deze fotobespreking. "Watersport" is erg uitgebreid en kan alles zijn wat met sporten of recreatie in, op, boven, onder of langs het water te maken heeft dus aan onderwerpen geen gebrek. Vaak komt er beweging in de foto: varende zeilboten, kitesurfers, mensen van duikplanken springend, etc,

Lees meer »

Panorama

Een panoramafoto is eigenlijk niks meer of minder dan een foto met een afwijkende afmeting: lang en smal. Ook dit is natuurlijk relatief. Veel panoramafoto's worden gemaakt van landschappen en skylines maar andere onderwerpen zijn heel goed mogelijk. Gebruik je fantasie. Een uitgebreid artikel over het maken en bewerken van panorama's

Lees meer »

Surrealisme

De opdracht is eigenlijk een verlengstuk van het bezoek aan het fotomuseum in Charleroi. Hier kun je o.a. zien dat de bekende Belgische surrealist Magritte ook fotografeerde. Mogelijk kunnen we ook werk van Magritte in het aangrenzende kunstmuseum zien. Kernen van het surrealisme zijn vervreemding en absurditeit.

Lees meer »

Skyline

Een skyline (ook wel aangeduid als stedelijk silhouet of stadssilhouet) is het profiel van een stad met over het algemeenhoge gebouwen of andere stedelijke structuren. Met name wolkenkrabbers, kerken en andere markante gebouwen vormen vaak een belangrijk onderdeel van de skyline.

Lees meer »