Lezingen:

Van tijd tot tijd nodigen we iemand uit om een lezing te komen geven want er zijn altijd mensen die nog veel mooiere foto’s kunnen maken dan wij en die ons daar graag over willen vertellen en die ons vooral laten genieten van hun werk. Of iemand die van een vrij specifiek onderwerp heel veel af weet. Zo hebben we lezingen gehad over landschapsfotografie, fine art fotografie en nieuwsfotografie maar ook over meer technische onderwerpen als lenzen en kleurbeheer.

Mensen fotograferen

Bij bovenstaand onderwerp wordt al gauw gedacht "dat is toch niet zo moeilijk". Eén of meerdere personen voor de lens en knippen maar. Om echter een pakkende opname te krijgen en zeker als het modellenfotografie betreft, is het wenselijk om met een aantal zaken  rekening te houden om tot een mooi resultaat te komen.

Lees meer »

Urban Exploring

Wigo Worsseling (1967) komt uit Udenhout en heeft de Basisopleiding en de Vakopleiding Fotografie in de periode 2008-2010 afgerond in Boxtel.

Lees meer »

Boswachter Eric de Jonge

Op 21 maart 2023 is Eric de Jonge bereid gevonden om een verhandeling te geven over zijn werkzaamheden als boswachter bij het Brabants Landschap en meer gericht op zijn hobby fotografie. Het moge duidelijk zijn dat zijn onderwerpen voornamelijk zijn gericht op de natuur.

Lees meer »

Architectuurfotografie

Op 18 oktober 2022 is deze lezing gegeven door Arij van der Stelt. Bij hem staat creatief kijken en het maken van composities centraal. De van huis uit architect / stedenbouwkundige begint zijn verhandeling dan ook met:

Lees meer »

Lenzen

Op 17 mei is er een lezing geweest met als thema "Lenzen". De lezing van Jan van Doorn is ondersteund door een uitgebreide powerpoint presentatie.

Lees meer »

Kleurbeheer

Op 15 maart hebben we een lezing gehad over kleurbeheer. De lezing werd verzorgd door Jan Torfs, een specialist op dit gebied. Hierbij is een groot aantal onderwerpen aangaande kleurbeheer aan de orde gekomen. Het was een zeer leerzame avond waarbij veel en soms diepgaande informatie werd verstrekt. 

Lees meer »