Cor Heijnen via Kunstforum

Cor Heijnen (12 oktober 1964) is via het tekenen en schilderen van modellen op de kunstacademie in 1994 in contact gekomen met de fotografie. Hij begon met een cursus foto's afdrukken en een cursus portret- / modelfotografie  bij een plaatselijke fotoclub.

Al snel besloot Cor dat hij verder wilde in de fotografie en ging naar de Fotoacademie, waar hij in 2001 afstudeerde. Gevolgd door een specialisatie aan de academie voor beeldende kunsten. Omdat de mens hem zeer interesseerde, werd dit mensfotografie.

 

Door zijn achtergrond maakt hij  niet alleen foto's en schilderijen, maar maakt hij ook veel gebruik van gemengde technieken.

Zijn werk, wordt gekenmerkt door een hele eigen stijl en bestaat uit vrij - en themawerk.

 

Zelf zegt hij daarover:

"Ik wil bewust zonder altijd maar te veel te oordelen een werkelijkheid in gevoel langs de werkelijkheid in denken creëren.

Waarin de kijker een individu mag zijn in haar/zijn belevingswereld en zo proberen de ‘vrijheid’ terug te geven die we al zo lang verloren zijn! Dit d.m.v. confronterende thema's niet confronterend uit te werken zodat de waardering voor het individu behouden blijft."

 

 

Cor Heijnen

Tel:             0612301395

Email:         Heijnen@delta.nl

Website:     www.Mensfotografie.nl 

 

 

Kunstforum

Mail:           info@kunstforum.nu

Website:    www.kunstforum.nu

Facebook: www.facebook.com/stichtingkunstforum