Helga van de Kar

Van kinds af aan ben ik altijd graag creatief bezig geweest in allerlei vormen van schilderen tot sieraden maken. Ook fotografie heb ik altijd leuk gevonden en al vrij snel gebruikte ik een digitale camera (compact camera weliswaar). In 2002 ontdekte ik het fotoshoppen en dit is zeker ook één van mijn favoriete bezigheden, heerlijk digitaal creatief bezig zijn en mooie beelden creëren.

In 2014 kocht ik een systeemcamera en ben ik me meer gaan verdiepen in de mogelijkheden welke zo’n camera heeft, voorheen ging alles op de automatische stand. Vier jaar later kocht ik een spiegelreflexcamera en in ditzelfde jaar kwam ik in aanraking met fotogroep Nadir.

Het is erg leuk om lid te zijn van Nadir. Je denkt wat meer na over foto’s die je gaat maken en maakt ook foto’s van onderwerpen die ik normaal links zou laten liggen. Om deze passie samen te delen met andere fotografen is ontzettend leerzaam en motiverend.

Ondertussen heb ik heel veel foto’s in mijn privé archief en deze deel ik elke dag via Instagram (hvdkar). Op www.helgavandekar.nl laat ik ook wat zien van mijn creativiteit.